De Amerikaanse evangelist Billy Graham – een van de meest invloedrijke predikers van de 20e eeuw – is 21 februari 2018 op 99-jarige leeftijd overleden.

Graham werd een van de bekendste rondreizende evangelisten. Hij heeft miljoenen mensen bereikt met het Evangelie. Hij heeft al op 16-jarige leeftijd zijn leven aan Christus had overgegeven. In 1954 sprak Billy Graham voor het eerst tijdens een ‘crusade’ in Amsterdam.

In meer dan 60 jaar heeft hij naar schatting zo’n 210 miljoen mensen met het Evangelie bereikt

‘Ik heb vaak gezegd, dat als ik in de hemel kom, mijn eerste vraag aan God zal zijn: ‘Waarom ik, Heer? Waarom pikt U een boerenzoon van het platteland eruit om voor zoveel mensen te spreken?’ Ik heb lang en vaak over die vraag nagedacht, maar weet nu ook dat alleen God het antwoord weet.’ (Uit Just as I am, zijn autobiografie)

Wel gedaan, gij goede en getrouwe dienstknecht.

© 2017 KwaSizabantu Nederland